S&you | de 1e plaatsing is een feit!

Zoals jullie al weten is S&you een werving&selectie label van Synergie Groupe met de focus op de bemiddeling van midden en hoger kader in de HR, logistiek en sales en marketing. S&you is net als Synergie actief in meerdere Europese landen en ook in Canada en Australie. 
 
Eerste plaatsing van S&you is een feit! Ga er maar even voor zitten dan praat ik jullie graag bij hoe het traject verlopen is.   
 
Via S&you Italië kwam er in de tweede week van januari een opdracht om voor een opdrachtgever uit Tsjechië naar een Sales Area Manager Benelux te zoeken. Italië was verantwoordelijk voor de werving en selectie van een Sales Manager Noord Italië. De opdrachtgever, Hranipex is een Europeese producent en distributeur van kantenbanden, montage en constructie lijmen en reinigingsmiddelen voor de meubelindustrie. 

Eerst moest er nog wel een offerte gemaild worden naar de opdrachtgever, in het Engels…..  Toen deze geaccordeerd was, kon ik eindelijk starten!
 
Natuurlijk heb ik eerst uitgebreid mailcontact gehad over de functie, het doel en de inhoud ervan. Voor mij is dit het belangrijkste deel van de werving en selectie procedure. Het goed kunnen begrijpen waarom een functie open staat, wat het doel ervan is en wie ze het beste in de functie vinden passen qua persoonlijkheid, ambities en ervaringen. Heb ik dit compleet, dàn pas kan ik met een search starten.
 
Allereerst maak ik gebruik van de gebruikelijke kanalen, voornamelijk LinkedIn en Indeed maar ook zoek ik in de opgebouwde database. Voor deze functie heb ik zeker 30 kandidaten benaderd, ongeveer 20 telefonisch geïnterviewd en 6 persoonlijk gesproken. Binnen een week had ik een short list van 3 kandidaten, die ik heb voorgelegd bij de opdrachtgever.
Deze kandidaten hebben via S&you een persoonlijkheidstest gedaan en de resultaten daarvan hebben we met de klant gedeeld (uiteraard met toestemming van de kandidaat). Twee van de drie zijn uitgenodigd voor een video intake met de HR manager en Export Manager in Tsjechië én moesten een sales plan presenteren.
De uiteindelijk geworden kandidaat heb ik voor het eerst in augustus 2019 gesproken voor een heel andere functie. Sindsdien had ik hem in de database en regelmatig telefonisch contact. Diegene is bij Hranipex gestart is op 9 maart 2020!
 
Met de komst van S&you biedt Synergie een uitbreiding van diensten, waarmee we onze klanten nog beter kunnen ondersteunen en voorzien in hun personeelsbehoefte.
Ik vertrouw erop dat jullie de klanten hiervan bewust maken en daarmee S&you verder helpen groeien.  
 
Hartelijke groet,
 
Vera