Een baan als uitzendkracht is zo gek nog niet!

De meeste mensen verkiezen een vaste baan boven een baan via een uitzendbureau. De zekerheid van een vaste baan geldt boven alles, want de huur of de hypotheek moet toch betaald worden. Maar werken via een uitzendbureau is zo gek nog niet. Het kan je veel bieden, zeker wanneer je nog niet zo goed weet wat je wilt doen. Een aantal voordelen op een rij:

Voordeel 1: Uiteenlopende vacatures
Als je nog niet zo goed weet wat je wilt doen, is het uitzendbureau de ideale startplaats. Ze hebben vaak honderden vacatures. Natuurlijk kom je niet in aanmerking voor iedere vacature, maar je kunt je wel laten adviseren over wat je zou kunnen doen. En je kunt erachter komen welke eisen bepaalde functies hebben. Als je dan een bepaalde kant op wilt, weet je wat je nog moet leren of doen om daar te komen.

Voordeel 2: Vergroot je netwerk
Naast je collega’s bij het bedrijf waar je werkt, leer je ook andere uitzendkrachten via het uitzendbureau kennen. Het vergroot je netwerk. Altijd handig!

Voordeel 3: Proeven van functies
Vraag je je af of je een bepaalde functie wel leuk vindt? Je kunt via een uitzendbureau gemakkelijk eerst even ‘proeven’ van een functie. Mocht het je toch niet bevallen, kan je snel een switch maken van baan. Zo kun je op je gemak ontdekken wat jouw droombaan is.

Voordeel 4: Hulp bij het solliciteren
Als je het moeilijk vindt om te solliciteren, is een uitzendbureau ook een uitkomst. Ze helpen je met het maken van een CV en geven je tips over het voeren van sollicitatiegesprekken. De medewerkers van een uitzendbureau doen er alles aan om jou aan het werk te krijgen!

Welke rechten heb ik?
Als uitzendkracht heb je op meerdere vlakken dezelfde rechten als een vaste medewerker. Synergie Uitzendbureau is aangesloten bij de ABU (de Algemene Bond voor Uitzendondernemingen). Door een samenwerking aan te gaan met een bij ABU aangesloten uitzendbureau, weet je dat alles prima in orde is. Dus of je nu productiemedewerker, administratief medewerker of marketeer bent: als uitzendkracht verdien je net zoveel als een vaste medewerker.

Jouw mogelijkheden bespreken? De Synergie jobcoaches staan voor je klaar. Met hun hulp, heb je al een flinke voorsprong op andere sollicitanten! Wij helpen je om jouw baan tot een succes te maken. Bekijk snel ons vacature-aanbod of neem direct contact op met één van onze Synergie coaches.