De regio West-Brabant is wederom uitgeroepen tot Logistieke Hotspot van het jaar.

Een panel van 27 experts gaf de logistieke hotspot de meeste stemmen. Op de tweede plaats eindigt Tilburg-Waalwijk gevolgd door Venlo-Venray dat genoegen moet nemen met plaats 3. Runner-up dit jaar is regio Almere-Lelystad-Zeewolde dat van plaats 21 in 2017 met stip naar nummer 12 stijgt.
Sinds de start van de verkiezing is het voor de vijfde keer dat West-Brabant de titel van Logistieke Hotspot nummer 1 van Nederland in de wacht sleept. De regio noteerde de hoogste score op 3 van de in totaal 6 criteria, op basis waarvan de logistieke hotspot ranglijst tot stand komt.
 
27 experts brachten stemmen uit
Voor het bepalen van de ranking van 28 belangrijkste logistieke hotspots van Nederland heeft Logistiek een panel van 27 experts, logistiek vastgoed ontwikkelaars, makelaars, locatie adviesbureaus, logistiek dienstverleners en verladers, de diverse regio’s aan de hand van een anonieme online enquête laten vergelijken op basis van zes criteria:
1. Beschikbaarheid van geschikt personeel
2. Beschikbaarheid van voldoende bouwgrond en geschikte panden
3. Medewerking van overheid/gemeenten
4. Inzetbaarheid en motivatie van medewerkers
5. Aanwezigheid van goede infrastructuur
6. Bereikbaarheid van logistieke knooppunten
 
West-Brabant kwam als beste uit de bus bij de criteria: bouwgrond en beschikbaarheid panden, motivatie en inzetbaarheid van personeel en bereikbaarheid van logistieke knooppunten. De einduitslag is tot stand gekomen door de panelleden bij de eerste 3 categorieën alle 28 hotspots te ranken. Meerdere voorkeursstemmen gaven de panelleden weg op de overige 3 categorieën: motivatie van het personeel, infrastructuur en bereikbaarheid van de logistieke hotspots.

Logistieke hotspot Venlo-Venray ‘slechts’ derde
Opmerkelijk is dat Venlo-Venray in de uitslag op de derde positie is geëindigd. De Noord-Limburgse regio won sinds het begin van de logistieke hotspot van het jaar verkiezing in 2006 maar liefst 7 keer en eindigde nog nooit lager dan plaats 2.  

Tilburg-Waalwijk weer terug op plaats 2
Voor Tilburg-Waalwijk is de tweede positie een mooie opsteker. De hotspot eindigde vorig jaar als derde nadat het de twee voorgaande edities nog als tweede was geëindigd. In de overall score is het gat met West-Brabant niet groot.  
 
Het volledige artikel kunt u lezen op logistiek.nl