Blog| Zo maak je de mooiste vakantiefoto’s

Niets is leuker dan je mooiste vakantiekiekjes te laten zien aan je vrienden en familie. Of wat dacht je ervan om de thuisblijvers via Facebook even te informeren over hoe heerlijk jij het hebt op vakantie met een mooie foto erbij? Met deze tips maak jij de mooiste vakantiefoto’s!
 
Tip #1
Denk er van tevoren over na met welke apparatuur jij foto’s wilt nemen. Is dat gewoon met je telefoon? Dat kan natuurlijk prima! De meeste smartphones bezitten vandaag de dag een super heldere camera. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een digitale camera of een spiegelreflexcamera mee te nemen. Wat wel handig is, is dat je van tevoren met de camera leert omgaan, zodat je tijdens je vakantie meteen mooie foto’s kan nemen.
 
Tip #2
Vergeet vooral je oplader niet! Naast een oplader moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat je camera genoeg geheugen heeft. Je kunt bijvoorbeeld een extra geheugenkaart meenemen, zodat je tijdens de vakantie in ieder geval niet in de stress komt.
 
Tip #3
Fotograferen is experimenteren. Maak foto’s uit verschillende hoeken. Probeer eens een andere hoek dan je normaal gewend bent, bijvoorbeeld van onder naar boven als je een gebouw wilt fotograferen. Of, zorg ervoor dat je het object niet precies in het midden van de camera plaatst.
 
Tip #4
Wanneer je echt de sfeer in foto’s uit wilt drukken, is het leuk om een aantal detailfoto’s te maken tijdens je vakantie. Fotografeer bijvoorbeeld de handgemaakte sieraden die je op een plaatselijke markt tegenkomt, of al die biertjes op de bar. Vaak hebben deze foto’s een bijzonder verhaal.
 
Tip #5
Probeer het gebruik van de flitser te vermijden. Eerlijk is eerlijk, natuurlijk licht is altijd beter voor het maken van foto’s. Het levert geen overbelichte gezichten met knalrode ogen op en zorgt ervoor dat de kleuren altijd beter uitkomen.
 
Tip #6
Neem de tijd om een mooie foto te nemen. Je wilt natuurlijk niet achteraf zien dat je foto’s wazig of bewogen zijn. Neem er daarom liever te veel dan te weinig.
 
Tip #7
Let op het tijdstip. Ga je naar een toeristische attractie toe die je heel graag op de foto wilt zetten? Dan is het een aanrader om net na openingstijd de attractie te bezoeken. Wanneer je er midden op de dag bent, is er vaak een enorme drukte vanwege toeristen. Wil je dus een mooi kiekje maken zonder dat er een vervelende toerist op staat? Dan loont vroeg opstaan!

 

Wil jij ook mooie vakantiefoto’s maken maar heb je nog geen geld hiervoor? Start je baan bij Synergie Uitzendbureau! De Synergie coaches staan je met raad en daad bij om de baan te vinden, die écht bij je past. Wij helpen je graag. Bekijk snel ons vacature aanbod of neem contact op met één van de Synergie coaches! En, dan maak jij binnenkort ook de mooiste vakantiefoto’s!