Blog| Switchen van baan? Een aantal signalen dat het zover is…

 
Herken jij je in dat gevoel dat het werk je steeds meer tegen gaat staan? Het duurt vaak een tijdje voor mensen toegeven dat ze toe zijn aan een andere baan. In sommige gevallen is een switch nodig om weer plezier in je werk te krijgen. Wij zetten een aantal signalen onder elkaar, die kunnen aangeven dat jij toe bent aan een nieuwe baan. 
 
1. Je voelt je futloos
Je kan je bed niet uitkomen, je voelt je futloos. En als je dan op je werkt bent, begin je direct af te tellen naar het weekend. In dat geval moet jij je afvragen of jij nog wel (positieve) energie van je werk krijgt.
 
2. Je verzuimt de werkzaamheden
Iedereen checkt weleens zijn of haar social media accounts of leest een privémail tijdens het werk, maar wanneer je je taken op het werk hierdoor vooruit blijft schuiven is dat een teken. Vertoon jij dit vluchtgedrag op je werk?
 
3. Je hebt lichamelijke klachten
Wanneer je lichamelijke klachten begint te ontwikkelen zoals hoofdpijn, vermoeidheid of nek- en rugklachten, dan kunnen dit signalen zijn. Deze mag je – zeker als ze chronisch worden – niet negeren. Doe even een stap terug en plan een bezoek bij de (bedrijfs)arts.
 
4. Je vermijdt contact met collega’s
Heb je geen zin meer in personeelsuitjes of bedrijfsborrels? Jouw sociale contacten met collega’s op de werkvloer worden minder, je bent minder collegiaal en/of toont geen interesse meer in andere collega’s. Een duidelijk teken dat je het niet meer zo fijn hebt op de werkvloer.
 
Herken je deze signalen? Dan is het nog steeds lastig om te bepalen of je in een tijdelijke dip zit of dat er sprake is van langdurige baanmoeheid. Blijf alert op jezelf als deze signalen blijven aanhouden en neem op tijd stappen.
 
Een switch naar een andere baan is niet per se negatief: het is het begin van een nieuw hoofdstuk! Dat dat spannend of lastig is weten we als geen ander, daarom staan onze Synergie jobcoaches met raad en daad bij om jouw switch tot een succes te maken. Bekijk snel ons vacature aanbod of neem direct contact op met één van onze Synergie coaches.