Blog| Een baan zoeken in coronatijd: Hoe pak je dat aan?

Het is coronacrisis en jij zoekt een baan. Dat is waarschijnlijk een grotere uitdaging dan een aantal maanden geleden. Een groot aantal bedrijven hebben een vacaturestop maar er zijn ook veel ondernemers die juist op dit moment hard op zoek zijn naar personeel. Hoe jij jouw kansen vergroot in deze markt, lees je hier. 

1. Stel een concreet doel
Je bent al een tijd aan het solliciteren maar het wil nog niet lukken. Het is dan weleens moeilijk om positief te blijven. Stel jezelf een concreet doel zoals wekelijks een x-aantal sollicitaties versturen of contact leggen met 
een x-aantal LinkedIn connecties of een bezoek brengen aan een (coronaproof) netwerkwerkbijeenkomst. Leg de lat niet te hoog voor jezelf; wees realistisch. Je doelen aanpassen mag altijd; als blijkt dat het gewenste resultaat uitblijft.

2. Update je cv 
Een cv is jouw levensloop; jouw werkervaring, werkgevers en diploma’s beschrijf je hier in één document.  op een rij. Het maken van een cv kost wat moeite, maar het helpt je zeker als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Jouw toekomstige werkgever kijkt vaak snel over je cv heen voordat hij je sollicitatiebrief leest. Jij wilt jouw toekomstige werkgever in een kort overzicht laten zien wat je allemaal kan. Heb jij de gevraagde werkervaring? Beschik je over de juiste papieren en pas jij in hun plaatje? Dát willen ze in een cv terugzien. Meer tips lezen voor een goede cv? Deze vind je hier.

3. Maak gebruik van LinkedIn
LinkedIn is een uitstekend platform om een nieuwe baan te vinden. Steeds meer mensen weten dit platform te vinden om in contact te komen met recruiters en gebruiken hun eigen pagina als online visitekaartje. Door actief met je LinkedIn profiel bezig te zijn vergroot je de kans dat je gezien wordt. Wil jij je kans pakken? Wij geven je hier 6 tips om de kans op een nieuwe baan via LinkedIn te vergroten.  

4. Bereid je voor op het online gesprek
De kans is groot dat in deze tijden het sollicitatiegesprek online zal verlopen via een videogesprek. Bereid je hier goed op voor, en dat geldt natuurlijk ook voor je omgeving. Zorg dat er niemand binnenkomt en bekijk wat er op de achtergrond in beeld te zien is. Ruim dit netjes op en bekijk kritisch of het er professioneel uitziet. Zorg dat je cv en motivatiebrief voor je liggen zodat je direct kan zien wat je gesprekspartner bedoelt als die iets quote uit deze documenten. Meer tips over videobellen, lees je hier

5. Neem deel aan cursussen en workshops
Wie werkzoekend is, is niet de hele dag bezig met solliciteren. Gebruik de tijd die je nu hebt om bij te leren. Online vind je veel cursussen of workshops; die kunnen bijdragen om verdere stappen te zetten in je carrière of op persoonlijk gebied.
 
Wij helpen je aan die ene baan die bij je past
Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden die er zijn voor jou? De Synergie jobcoaches staan voor je klaar. Met hun hulp; heb je al een flinke voorsprong op andere sollicitanten! Wij helpen je bij het vinden naar die ene baan die écht bij je past. Bekijk snel ons vacature-aanbod of neem direct contact op met één van onze Synergie coaches.